tisdag 17 december 2024

Macarpone-lingonpaj

 Lingon-mascarpone-paj


Pohja

125 g
1 1/4 dl
1
kananmuna
2 dl
vehnäjauhoja
1 dl
1 tl
leivinjauhetta

Täyte

1 prk (250 g)
1 prk (250 g)
2
kananmunaa
1 dl
sokeria
1 tl
vanilliinisokeria
400 g (7–8 dl)


1. Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää joukkoon muna hyvin sekoittaen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää seokseen. Painele taikina jauhoja apuna käyttäen ison piirakkavuoan (⌀ 30 cm) pohjalle ja reunoille. Siirrä vuoka jääkaappiin.
Sekoita notkistettu mascarpone, rahka, munat, sokeri, vanilliinisokeri ja kohmeiset puolukat keskenään.
Nostele täyte pohjan päälle ja tasoita pinta.
Paista piirakkaa 175 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 55 minuuttia. Tarjoa jäähtyneenä.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar