Salta pajer och muffins

Paj med rökt lax

En ugnsplåt

Pohja

200 g voita tai margariinia
3 dl isoja speltti- tai kaurahiutaleita
4 dl vehnäjauhoja
2 dl juustoraastetta
1 tl leivinjauhetta
1 dl vettä (tog bara 1/2 dl)

Täyte
800 g perattua lämminsavukirjolohta tai -lohta
ripaus sitruunapippuria
1 ps auramuruja
5 dl ruokakermaa
5 munaa
200 g ruohosipulituorejuustoa
1 tl rouhittua mustapippuria
(½ tl suolaa)
1 dl tillisilppua

Pinnalle
emmental-juustoraastetta
kirsikkatomaatteja

---

1. Nypi pohja-aineet taikinaksi. Jag tog bara 1/2 dl vatten och tyckte det blev bra. Painele taikina voidellun leivinpaperin päälle uunipellille, pohjalle ja reunoille.

2. Levitä peratut lohipalat pohjan päälle ja ripottele pinnalle sitruunapippuria. Levitä myös auramurut (eller avrunnen grynost) lohen päälle.

3. Sekoita kerma, munat, tuorejuusto ja mausteet. Kaada muna-kermaseos piiraan päälle.

4. Ripottele pinnalle reilusti juustoraastetta ja koristele piirakka halkaistuilla kirsikkatomaateilla.

5. Paista ensin 200 asteessa uunin alatasolla 10 minuuttia ja nosta pelti sen jälkeen keskitasolle. Jatka paistamista noin 20 minuuttia.

6. Anna piiraan vetäytyä ennen tarjoamista.

Vinkki! Jos leivot pieniä piirasia, paista niitä ensin uunin alatasolla 5 minuuttia ja sen jälkeen keskitasolla 15 minuuttia. Peltipiirakasta voi ottaa paloja myös muotilla. Piirakan voi pakastaa tai leipoa edellisenä päivänä.

 Salta muffins

(12 st)


4 dl mjöl (testat med ca 1/2 dl graham, 1 dl fullkornsvete, 1/2dl vetekli, resten jästbrödsmjöl
2 tsk bakpulver
3/4 tsk salt (eller 1 tsk örtsalt)
1 msk hackad basilika (eller andra örter)
100 g riven squash eller andra tärnade grönsaker, finklippta soltorkade tomater
ev 100 g skinka eller fisk i strimlor
100g riven ost
2 dl gräddmjölk
2 ägg
1/2 dl olja (t.ex. ur basilikaolja ur burken med soltorkade tomater)
Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää muut aineet sekaan. Lusikoi taikina muffinssivuokiin tai muffinssipellille ja paista 225-asteisen uunin keskitasolla 15-20 min.
Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar