(Ruoka ja koti). Ingredienserna längst ner. Jag använde ohuen ohut kalkkunaleike soma jaglade i botten på varje muffinsfördjupning. Tog grynost istället för aura.
Ohje
- Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Voitele muffinipelti tai silikoniset muffinivuoat voilla (laita yksittäiset muffinivuoat esim. lasagnevuokaan, jotta ne on helppo siirtää uuniin).
- Hienonna kinkku. Pese ja leikkaa paprika pieniksi kuutioiksi. Laita kinkku ja paprika voideltuihin muffinivuokiin. Lisää myös murusteltu sinihomejuusto sekä juustoraaste.
- Yhdistä kulhossa kananmunat, maito, oregano, suola ja mustapippuri. Sekoita esim. haarukalla.
- Kaada munakasseos muffinivuokiin (vuoat tulevat noin puolilleen).
- Paista 200 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla noin 25 minuuttia, kunnes muffinit ovat hyytyneet ja saaneet hieman väriä.
- Kumoa munakasmuffinit vuoista hieman jäähtyneenä.
Vinkit
- Munakasmuffinit on helppo irrottaa silikoniselta muffinipelliltä tai silikonisista muffinivuoista. Silikonisetkin vuoat kannattaa voidella, jotta irrottaminen on vaivatonta.
- Voit korvata sinihomejuuston tavallisella juustoraasteella.
- Tarjoa muffinit lämpiminä tai huoneenlämpöisinä. Säilytä tarvittaessa jääkaapissa.
- Jos leivot munakasmuffineja keliakiaa sairastavalle, tarkista kaikkien aineiden gluteenittomuus.
Ainekset
10 kpl
50 g
kinkkua, esim. saunapalvi
0,5
paprika
50 g
sinihomejuustoa
1 dl (40 g)
juustoraastetta (esim. emmental)
- - -
4 isoa
kananmunaa (tai 5 pientä)
0,25 dl
maitoa
0,5 tl
oreganoa (kuivattu)
0,25 tl
suolaa
ripaus
mustapippuria (rouhittu)
Lisäksi: Muffinipelti tai (silikonisia) muffinivuokia
Vuokien voiteluun: Voita
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar