torsdag 17 oktober 2024

Maisemakahvilan piirakka

Denhär går bra att halvera. Jag har också testat med blåbär och äpplen. Med plommon testade jag utan kvarkmassa, bara skivade plommon som jag strödde kanel och rårörsocker på och smultäcke. 

175 grader 45 minuter. (Halva satsen gräddade jag ca 35 minuter)

Det lönar sig att väga degen när man delar upp den.


MAISEMAKAHVILAN RAPARPERIPIIRAKKA, MURUSEOS 

  • 8 dl vehnäjauhoja 
  • 3 dl sokeria 
  • 2 tl leivinjauhetta 
  • 2 tl ruokasoodaa 
  • 2 tl vaniljasokeria 
  • 250 g voita sulatettuna 

POHJATAIKINA 

  • 2/3 muruseoksesta 
  • 2 dl piimää 
  • 1 kpl kananmuna 

TÄYTE 

  • 1 l raparperipaloja 
  • 500 g maitorahkaa 
  • 2 dl sokeria 
  • 2 kpl kananmunaa 
  • 3 tl vaniljasokeria 

PINNALLE 

  • 1/3 muruseoksesta


    .



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar