Denhär går bra att halvera. Jag har också testat med blåbär och äpplen. Med plommon testade jag utan kvarkmassa, bara skivade plommon som jag strödde kanel och rårörsocker på och smultäcke.
175 grader 45 minuter. (Halva satsen gräddade jag ca 35 minuter)
Det lönar sig att väga degen när man delar upp den.
MAISEMAKAHVILAN RAPARPERIPIIRAKKA, MURUSEOS
- 8 dl vehnäjauhoja
- 3 dl sokeria
- 2 tl leivinjauhetta
- 2 tl ruokasoodaa
- 2 tl vaniljasokeria
- 250 g voita sulatettuna
POHJATAIKINA
- 2/3 muruseoksesta
- 2 dl piimää
- 1 kpl kananmuna
TÄYTE
- 1 l raparperipaloja
- 500 g maitorahkaa
- 2 dl sokeria
- 2 kpl kananmunaa
- 3 tl vaniljasokeria
PINNALLE
- 1/3 muruseoksesta
.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar