måndag 13 november 2017

Lingonfyllning

Puolukkamousse kakun väliin 

Aineista riittää n. 22 cm kakun kahteen väliin.
Jag hade en tårtbotten på 26 cm, så lagren blev tunnare.

Aineet:
3 dl kuohukermaa
250 g maustamatonta tuorejuustoa 
2 dl maustamatonta jogurttia (tai ranskankermaa tai maitorahkaa) Tog mjuk kvark.
300 g (det blev ca 1dl kvar av röran, kunde ha tagit några matskedar och rört ut gelatinet i det)
n. 1.5 dl sokeria (maun mukaan)
2 tl vaniljasokeria (hade jag inte)
7 liivatelehteä (hade för lite, så jag lämnade bort dem helt)
3.5 rkl vettä (tai sitruunan mehua)

Ohje:
Hurauta sauvasekoittimella 300 g puolukoita soseeksi. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää joukkoon tuorejuusto, jogurtti, puolukkasose ja sokerit. Sekoita liivatejauhe veteen, annan turvota hetki. Lämmitä seosta mikrossa muutama (n. 15-20) sekunti, kunnes liivate on sulanut veteen. Kaada liivate ohuena nauhana moussen joukkoon. Lisää moussen joukkoon vielä loput puolukat. Kaada mousse kostutetun kakkupohjan päälle ja laita jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar