Vi ska på cellgruppsträff i morgon på farsdagen, så vi äter lunch tillsammans. Tar farsdagsfrukost hemma först. Jag lovade ta med efterrätt och tänkte laga en blåbärstårta. Kokade en sylt enligt receptet på syltsockerpaketet, tillade en skvätt citronsaft. Tårtbotten ville jag pröva göra enligt receptet på Kotimaista-märkets glutenfria mjöl, som i huvudsak är havremjöl och lite potatismjöl.
4 ägg
2 dl socker
3 dl havremjölblandning
1/2 tsk bakpulver
175 grader i ca 30 min.
Tänker fylla den med sylten och hemgjord vaniljkräm blandad med grädde och täcka den med blåbär och gelésocker samt grädvisp på sidorna. Fuktar med citronvatten: 1 msk citronsaft, 1 dl vatten, 1 tsk socker.
’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’
Dagen efter: Kakan blev riktigt god. Gillade bottnen. Lätt och luftig. Men kinuskikissas vaniljkräm på potatismjöl och ägg blev till en soppa. Så det blev grädde med lite kvark i stället.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar