fredag 14 augusti 2020

Blåbärspaj med råg

 https://kotiliesi.fi/suklaapossu/helppo-nopea-ja-maukas-mustikkapiirakka-murupaallisella-munaton-ja-maidoton/

Helppo ja nopea mustikkapiirakka, munaton ja maidoton

n. 24 cm vuokaan

Pohja + muruseos:

1.75 dl (maidotonta) juoksevaa rasvaa

1.5 dl sokeria

2.5 dl vehnäjauhoja

1 dl ruisjauhoja

2 tl vaniljasokeria

0.5 tl leivinjauhetta

0.5 tl suolaa

Päälle:

n. 6-7 dl mustikoita

n. 1.5 rkl perunajauhoja

n. 2 rkl hillosokeria

Ohje:

Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon rasva ja sekoita sen verran, että kaikki aineet ovat kunnolla sekaisin. Taikina on murumaista. Sen pitäisi kuitenkin pysyä koossa, kun sitä ottaa nyrkin sisään ja puristaa kevyesti. Jos taikina on liian kuivaa eli ei pysy koossa lainkaan, sekoita joukkoon vielä hieman rasvaa.

 Ota talteen muruseoksesta eri kippoon n. 1 dl. Tämä muruseos lisätään mustikoiden päälle aivan lopuksi. Levitä loput muruseoksesta kevyesti voideltuun tai leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan. Nostele taikinaa vuoan reunoille ja painele muualtakin tasaisemmaksi.

Lisää mustikoiden joukkoon perunajauhot ja hillosokeri. Kaada pohjan päälle. Ripottele pinnalle vielä erikseen otettu muruseos.

Paista 200 asteessa n. 30-35 minuuttia, kunnes piirakan reunat alkavat saada väriä.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar