måndag 5 november 2018

Äppelpaj med nötter och jordnötssmör

PÄHKINÄINEN OMENAPIIRAKKA

AINEKSET

 
3
 
kauramuropohjaa (två räckte utmärkt)
 
10
 
omenaa
 
3
 
munaa
 
400
 
g
 
tuorejuustoa
 
1
 
dl
 
kermaa
 
 
dl
 
sokeria (räcker med mindre)
 
½
 
dl
 
maapähkinävoita
 
½
 
dl
 
suolapähkinöitä
 
½
 
dl
 
saksanpähkinöitä (använde pekannötter)

TYÖVAIHEET

  1.  Sulata taikinat. Anna niiden sulaa noin tunti huoneenlämmössä tai yön yli jääkaapissa.
  2. Pese omenat ja kuori halutessasi. Leikkaa omenoista neljä palaa rangan ympäriltä. Siivuta ohuiksi siivuiksi.
  3. Kauli taikinat leivinpaperin päällä pellille sopivaksi levyksi. Nosta leivinpaperi pellille. Kuumenna uuni 200-asteiseksi.
  4. Riko munat kulhon pohjalla. Sekoita joukkoon kerma, tuorejuusto, sokeri ja maapähkinävoi. Levitä täyte pohjan päälle. Asettele omenasiivut tuorejuustotäytteeseen. Paista 30 minuuttia eli kunnes täyte on kiinteytynyt ja piirakka alkaa ruskistua.
  5. Dekorera med nötter

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar