Det är här inte vårt traditionella recept, som är Aulis pepparkakor, där man smälter smör i och sirap och kokar upp i början. Men den degen är så stor och jag behövde en mindre och snabbare.
Så jag testade Lucian piparkakut ur boken Parasta kotiruokaa.
Det blev riktigt bra, lite svårare att baka ut än det andra receptet, blir snabbare mjuk. Men om man håller den kall och kommer ihåg mjölet under går det bra också med barnen.
150 g smör
1,5 dl socker
1 dl ljummen sirap
-vispas
1 ägg tillsätts, vispas i.
6,5 dl mjöl med
1 1/4 tsk soda
1 tsk nejlika
1 tsk kanel (bytte ut ingefäran mot kanel)
1 tsk pomeransskal
* nästa gång testar jag mera kanel och nejlika, kanske 1 1/2 tsk kanel och 2 tsk nejlika och eventuellt också ingefära till.
Blanda snabbt i och ställ kallt över natten.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar