torsdag 11 juli 2013

Bröd med nötter och frukt

Köpte ett gott bröd från gårdsboden i Kyrkslätt förra helgen och försökte göra något liknande här i veckan. Det blev nog gott, men ska testa att kalljäsa över natten nångång. Så var det nog malt i brödet jag köpte, det var mycket mörkare än mitt, så det ska jag prova också.
Men enligt det här receptet ur Helsingin Sanomat (med några ändringar) gjorde jag ett stort formbröd.


1/2 l piimää
1/2 pala hiivaa tai 1 pussi kuivahiivaa (stod en hel bit i receptet, tryckfel?)
1,5 tl suolaa (stod 2 i receptet)
3/4 dl siirappia
1  tl fenkolia (stod 1 msk i receptet och kunde nog ha haft i så mycket. Alt. anis)
1 dl karkeaksi rouhittuja pähkinöitä
2 dl  silputtuja aprikooseja ja viikunoita (eller annan torkad frukt)
4 dl ruisjauhoja
noin 6 dl vehnä- tai hiivaleipäjauhoja (5,5 hade jag)
50 g pehmeää voita tai margariinia
1. Liuota tuore hiiva kädenlämpöiseen piimään tai sekoita kuivahiivajauhoihin.
2. Lisää siirappi ja fenkoli. Sekoita joukkoon ruisjauhot ja alusta taikina vehnäjauhoilla kimmoisaksi mutta pehmeäks itaikinaksi. Lisää lopuksi pehmeä voi,  suola sekä pähkinät ja hedelmät.
3. Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa hyvin peitettynä.
4. Leivo taikinasta kaksi leipää ja pane ne leivinpaperilla peitetylle pellille. Anna leivonnaisten kohota lämpimässä paikassa leivinliinan alla. Jag gjorde ett formbröd.
5. Pistele kohonneet leivät ja paista 200-asteisessa uunissa noin 40minuuttia. Gräddade i ca 60 min, tills innertemperaturen var 97 grader. Voit voidella leipiä kypsennyksen loppuvaiheessa muutamankerran siirappivedellä. Tämä leipä maistuu erityisen hyvältä juustonkanssa.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar